Jobs

The CRONOS Group is looking for people of the latter.

Click here to see our vacancies

Cronos sponsors online competition 'Battle of Talents'

9th Feb 2011

De Battle of Talents is een online competitie. Meer dan 550 Vlaamse studenten uit Hogescholen en Universiteiten strijden om de titel van ‘grootste Vlaamse Ondernemerstalent’.

De Battle of Talents is een initiatief dat ondernemerschap bij studenten en onderzoekers wil stimuleren en wordt gesteund door de Vlaamse Overheid, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Europese Unie. Het Gentse management consultancy bureau Addestino bedacht het online spel waarbij studenten een ondernemersteam vormen bestaande 3 type spelers :  ondernemers, talenten en investeerders. Dit resulteert in polyvalente en multidisciplinaire teams met een gezonde mix van ingenieurs, economisten en marketing en communicatie specialisten.

In de eerste fase worden de teams gevormd. Deze ploegen krijgen ondersteuning van een online tool, gebaseerd op best practices en professionele ervaring. Dit helpt hen om de business plannen te verbeteren en hun ideeën naar het volgende niveau te tillen. Op het eind van deze fase hebben de teams een volledig plan om hun innovatieve ideeën om te zetten in business.

In de tweede fase worden de ondernemersteams beoordeeld door ‘business school’studenten die de rol van riscokapitaalverschaffer op zich nemen. Zij belonen de goede ideeën met virtuele investeringen en geven feedback over de ondernemersplannen.

De ondernemers kunnen hun rangschikking verbeteren door voortdurend hun plannen te verrijken en zo meer investeringen aan te trekken.

In de derde fase verdedigen de beste ondernemers hun business plan voor de top investeerders in een finale ronde op een slotevenement op 21 maart 2011. Dit event wordt bijgewoond door ‘captains of industry’, academici en politici.

Meer info : www.battleoftalents.be

Back to overview