Jobs

The CRONOS Group is looking for people of the latter.

Click here to see our vacancies

Cronos is proud announce the sponsorship of "BOBTEAM BELGIUM"

16th Nov 2010

Bobslee├źn is een olympische wintersport waarbij een bochtig ijsparcours wordt afgelegd in een bestuurbare slee. Tot voor kort kenden maar weinig Belgen de sport en nog minder geloofden dat wij in de discipline ooit een rol van betekenis zouden kunnen spelen. De Winterspelen in Vancouver 2010 zorgden voor een ommekeer!

Het nationaal mannenteam is: “Bobteam Belgium”. Dit team bestaat uit sterke en snelle atleten die de slee bij het begin van de run een flinke duw moeten geven. Ze hebben als ambitie te schitteren op de Winterspelen van 2014 in Sochi. Het talent en doorzettingsvermogen is alvast aanwezig. Cronos wil hen helpen deze Olympische droom op gang te duwen.

Voor de viermansbobraces bestaat het team uit een remmer en een bestuurder en nog twee extra duwers. Uit een staande start wordt de bob over de eerste vijftig meter door het team op snelheid geduwd. Deze afstand wordt in ongeveer zes seconden afgelegd. Hoewel de verschillen over deze eerste vijftig meter slechts klein zijn, is de start wel uitermate belangrijk. Een stelregel is dat een verschil van 0.1 seconde bij de start uiteindelijk leidt tot een verschil van 0.3 seconde bij de finish. Een race duurt ongeveer zestig seconden en de snelheden lopen op tot zo’n 150 km/uur.

Het Bobteam Belgium zal dit seizoen deelnemen aan de reeks van de Europa Cup wedstrijden en het wordt ook uitkijken naar de Wereld Kampioenschappen. Binnenkort is hun site up-to-date en kan u hen volgen op www.bobteambelgium.be

Wij wensen hen alvast veel succes !!

Back to overview